Fein

Visar 1–150 av 375 resultat

Fein

Fein är för de flesta endast kända för att utveckla och tillverka världens bästa oscillerande multisågar och multiblad. Att det är på det sättet är inte konstigt, bolaget uppfann den oscillerande sågen som med oöverträffad precision kan såga i de flesta material. Fein har kommit att bli synonymt med alla multisågar på marknaden oavsett vem som tillverkat verktyget. Att “Feina” har blivit ett verb som betyder att använda en multisåg.
Mindre känt för de flesta är att företaget egentligen har sitt största fokus på metallbearbetning. Kärnborr med magnetstativ, momentdragare och andra maskiner för smide och tillverkningsindustrin är det produktområde som växer snabbast.

FEIN:s historia är elverktygens historia

Företag grundades 1867 och fick sin grundares efternamn. Företaget tillverkade fysikaliska och elektriska apparater. i vilket hans son Emil knappt 30 år senare, 1895, uppfann den första elektriska handborren. Med denna uppfinning lade han grunden till de mycket tillförlitliga elverktygen som bolaget till dags datum tillverkar i Tyskland. Bolaget ligger till grund för vilka det sydtyska traditionsföretaget röner uppskattning inom industri och hantverk i hela världen. Företaget tillhör sedan 150 år de globalt ledande tillverkarna av elverktyg. Detta säkert även eftersom företaget vid varje ny produktinnovation ännu idag uppfyller det egna kravet att endast utveckla slitstarka elverktyg. Fein återförsäljare – Sandbergs Järn – Stort sortiment av maskiner, tillbehör och förbrukningsmateriel. Snabb och fraktfri leverans.
Visa merVisa mindre